Els ajuntaments on governa el PSC a l’Àrea Metropolitana de Barcelona aposten per un salari de referència de 1.048 euros


Els ajuntaments on governa el PSC a l’Àrea Metropolitana de Barcelona aposten per l’ocupació de qualitat i un salari de referència de 1.048 euros. Segons els alcaldes i alcaldesses, “ha arribat el moment que la recuperació arribi a les condicions laborals i les retribucions de treballadores i treballadors. És el moment de tenir un salari digne per a les treballadores i els treballadors. Per això estem adoptem el compromís d’impulsar el salari de referència, un salari assolit des de la concertació social el diàleg amb agents econòmics i socials”.

Per a la primera secretària adjunta del PSC i alcaldessa de l’Hospitalet, Núria Marín, que ha iniciat la roda de premsa expressant el condol del partit a la família de la nena morta ahir a Caldes de Malavella, ha indicat que el salari “és un tema afecta els nostres veïns i veïnes. El salari de referència és una fita dels moviments socials, però ara tenim una xifra que està clarament per sota de les necessitats de les famílies. I al mateix temps ens trobem amb un mercat laboral de gran fragilitat, on els llocs de treball són temporals o estan mal pagats”. Segons Marín, els ajuntaments “hem estat molt sols durant la crisi i les retallades. I els socialistes som els únics que hem fet més amb menys recursos”.

Per la seva banda, el president del PSC de Barcelona, Jaume Collboni, creu que propostes com aquesta “serveixen per combatre l’auge dels populismes, perquè defensar propostes com aquesta és defensar la dignitat del treball, i defensar poder tenir feina adequadament pagada, després que les ciutadanes i els ciutadans s’hagin sentit menystinguts durant la crisi”.

Al seu torn, la secretària de política municipal i alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlón, ha assegurat que “hem vist com les treballadores i treballadors que tenien feina es tornaven treballadores i treballadors pobres. Aquesta és una mesura que impulsem des del món local, que els socialistes fa temps que treballem, per aconseguir, des de la concertació social i la capacitat dels ajuntaments, lluitar contra la precarietat social i laboral”.

Eleccions franceses

Preguntat pel resultat de les eleccions franceses, Jaume Collboni ha assenyalat que “els socialistes catalans volem felicitar Emmanuel Macron per haver estat escollit nou president. A diferència d’altres esquerres, nosaltres vam estar a favor de Macron i en contra de Le Pen des del primer moment que es va haver de decidir. Felicitar-nos per Macron és felicitar-nos pels europeus, davant una dreta xenòfoba i racista. Demanem una correcció de les polítiques d’austeritat: volem una Europa més justa i més social portes endins, i una Europa més forta a l’exterior”.