Meritxell Batet: “Aquests pressupostos són més del mateix i no serveixen per alleujar els problemes de la gent”


La coordinadora dels diputats i diputades del PSC ha denunciat avui que els PGE que ha presentat el Govern del PP “són més del mateix”, ha dit la diputada, “i ja s’ha demostrat sobradament que aquest no és el camí per sortir de la crisi ni per alleujar els problemes dels ciutadans i les ciutadanes que ho estan passant pitjor”. Aquesta continuïtat fa que els comptes mantinguin les seves retallades socials: “Montoro ha parlat d'economia, de reformes i d'estabilitat, però no parlen dels ciutadans i les ciutadanes, que porten anys veient com la seva vida es fa més difícil, com es retallen els seus drets i com creix cada dia la incertesa davant el seu futur i el dels seus fills”.

Després que hagi finailtzat la primera jornada del debat de pressupostos al Congrés, Batet ha dit que "el creixement econòmic no arriba als aturats de llarga durada, ni als joves amb feines precàries, no està reduint la pobresa infantil i, fins i tot, no arriba a moltes persones que sí que tenen feina”. I això és així, fonamentalment per dues raons: “la reforma laboral, que els socialistes derogarem i que no permet unes relacions equilibrades entre treballadors i empresaris, i per la política fiscal i pressupostària, que ha apostat per reduir l'Estat del benestar, i apujar els impostos als treballadors i abaixar-los-els a les rendes més altes”.

D’altra banda, Batet ha recordat que els pressupostos que ha presentat avui Montoro es debaten en un moment en què cada dia apareixen nous casos de corrupció del PP, i s’ha produït l’empresonament de l’expresident de la Comunitat de Madrid, Ignacio González. Davant d’aquests fets, “que han causat una gran indignació i vergonya als ciutadans”, el Govern del PP “no s’ha mogut ni un sol mil·límetre”. “Els comptes estan marcats per tots aquests esdeveniments i la passivitat dels dirigents populars”, ha explicat.

Acord PP- PNB

Batet ha insistit que el PP “és un partit corcat per la corrupció que en cap cas pot obtenir el suport dels socialistes”, però ha reconegut l'habilitat del PNB i del Govern basc per aconseguir amb discreció millores en el seu cupo i també en les necessitats dels ciutadans i ciutadanes d'Euskadi. “Una habilitat que no veiem per enlloc en el Govern de Catalunya ni en els partits que hi donen suport”.